2016_08_22
Suomen referenssit

Europak Oy

Europak Oy

Espoolainen Europak Oy on ollut Accountorin asiakkaana jo neljännesvuosisadan. Viime vuosina yhteistyö on laajentunut kirjanpidosta palkanlaskennan ja reskontran puolelle.

Espoolainen Europak Oy suunnittelee ja valmistaa muovipakkauksia sekä teknisiä puhallusmuovituotteita. Yrityksen asiakkaita ovat kemian-, teknokemian-, elintarvike-, öljy-, lääke- ja ajoneuvoteollisuuden yritykset sekä tukkuliikkeet.

Toimiva kumppanuus kestää

Toimitusjohtajan Harri Laaksosen mukaan kotimainen muovipakkausteollisuus on tiukilla pitkään kestäneen taantuman ja kasvavan tuonnin vuoksi. Vuonna 1980 perustettu Europak on kuitenkin pystynyt pitämään pintansa kiristyvässä kilpailussa. Liikevaihdon kasvua on onnistuttu tekemään hankalampinakin vuosina lisäämällä vientiä muun muassa  Baltiaan, Ruotsiin ja muihin Itämerta ympäröiviin maihin. Viime vuonna Europakin liikevaihto ylsi kuuteen miljoonaan euroon.

Kilpailuetua kustannustehokkuudesta

Laaksonen uskoo, että yksi Europakin menestykseen vaikuttava keskeinen tekijä, työntekijöiden loistavan panoksen ja yhteishengen lisäksi, on kustannustehokkuus. Yritys on pystynyt painamaan kiinteät kustannuksensa alle 10 prosenttiin liikevaihdosta. Tässä Accountorin kanssa tehdyllä yhteistyöllä on suuri merkitys.

Viitisen vuotta sitten Europakin palkanlaskennasta, ostoreskontrasta sekä ostolaskujen maksatuksesta vastannut osakas siirtyi eläkkeelle. Hänen paikalleen ei palkattu uutta työntekijää vaan työ ulkoistettiin Accountorille, joka oli tuolloin hoitanut Europakin kirjanpitoa jo parin vuosikymmenen ajan.

– Ulkoistamisen avulla olemme pystyneet pitämään hallintomme tehokkaana. Kun ammattilaiset hoitavat taloushallinnon rutiinit, pystymme keskittymään ydintehtäväämme. Minulle kustannustehokkuus onkin merkittävin asia Accountorin kanssa tehtävässä yhteistyössä. Suosittelen ulkoistamista lämpimästi myös muille kustannustehokkuutta hakeville yrityksille, Laaksonen sanoo.

Sähköinen ostolaskutuspalvelu saa suun hymyyn

Kustannustehokkuus ei ole kuitenkaan ainoa Laaksosen tilitoimistolle asettama kriteeri. Hän arvostaa myös luotettavuutta ja yhteistyön sujuvuutta. Neljännesvuosisadan jatkuneen tilitoimistoyhteistyön aikana Europakilla on ollut kaksi kirjanpitäjää, joista kummastakin Laaksosella on pelkästään myönteistä sanottavaa. Yhtä lailla positiivista palautetta saa viisi vuotta yrityksen asioita hoitanut palkanlaskija.

Laaksonen näkee, että sähköiseen taloushallintoon siirtymisellä on ollut merkittävää apua Europakin taloushallinnon pyörittämisessä. Kaikki materiaalit liikkuvat nyt bitteinä, eikä lippulappuja ja mappeja tarvitse enää pyöritellä.

– Erityisen tyytyväinen olen ollut Accountorin ostolaskujen kierrätyspalveluun. Se toimii aivan loistavasti ja helpottaa laskujen hyväksymistä merkittävästi, Laaksonen toteaa hymyillen.

Tutustu muihin referenssihin Ota yhteyttä