2014_05_06
Suomen referenssit

Finnkino

Finnkino

"Tavoitteenani on, että taloushallinto tukee vahvasti liiketoimintaamme.", Vesa Aittomäki, Finnkino

Vesa kertoo itsestään:

Haluan kehittää taloushallinnosta todellisen kumppanin sekä yrityksen johdolle että koko organisaatiolle. Se edellyttää tiimiä, johon kuuluvilla henkilöillä on hyvät sosiaaliset taidot ja ihmissuhdetaidot analyyttisen ja strategisen ajattelun lisäksi. Tämä voidaan saavuttaa vain aktiivisella johtamisella ja valmentamisella.

Harrastukseni

Koripallo, golf, kitaransoitto ja musiikki yleensä, ruoanlaitto

Lempimusiikkini:

Kaikki melodinen AC/DC:stä Robbie Williamsiin

Lempimediani:

Tietysti elokuvat elokuvateatterissa

Koulutukseni:

Kauppatieteiden maisteri

Vesa pääsee vauhtiin kuultuaan Steve Blankin, Piilaaksossa toimivan yrittäjän ja sijoittajan, kertoman tarinan hallituksen kokouksen eroista nykypäivänä ja sata vuotta sitten: "Kokoushuoneet näyttävät täysin samoilta. Huoneissa olevat ovat yli 60-vuotiaita, tummiin pukuihin pukeutuneita miehiä, joilla on edessään isot paperipinot. Koska haluan valvoa kaikkien niiden kasvuyritysten tietoja, joissa olen osallisena, haluan päästä käsiksi kaikkiin talous- ja myyntitietoihin missä tahansa ja milloin tahansa." Kuten Steve tuo esiin, yrityksen johtaminen ei perustu eilisiin vaan reaaliaikaisiin tietoihin. Vesalla on sama ajatus: "Irrottauduttuamme aiemmista isoista ja monitahoisista yritysjärjestelmistä pystyimme rakentamaan taloudellisia prosesseja, jotka tukevat omaa liiketoimintaamme."

Finnkino on nykyään osa Nordic Cinema Groupia ja pystyy rakentamaan järjestelmiä, jotka tukevat sen oman toimialan tarpeita. Vesa tietää, että hyvä viestintä on olennainen osa onnistunutta taloushallintoa: "Yritän saada kaikki organisaatiossamme ymmärtämään numeroiden tärkeyden ja niiden vastaavuussuhteen liiketoimintaan. Erityisesti keskijohdon on ymmärrettävä ja sisäistettävä talouden merkitys työssään."  Finnkinolla on erittäin hyvä järjestelmä KPI-mittareiden seurantaan, ja yritys pyrkii hyödyntämään tiedot tehokkaasti: "Sitä saa mitä mittaa. Meidän on keskityttävä mittaamaan oikeita asioita oikealla tavalla", Vesa sanoo.

Finnkino

Finnkino on suomalainen elokuvajakelija ja Suomen suurin elokuvateatteriketju. Se perustettiin vuonna 1986, kun 34 elokuva-alan yritystä muodosti yhteenliittymän. Vuodesta 2013 Finnkino on ollut osa Nordic Cinema Groupia, joka muodostui, kun ruotsalainen SF Bio ja Finnkino yhdistyivät. Nordic Cinema Group on Pohjoismaiden ja Baltian maiden suurin elokuva-alan toimija. Sillä on 103 elokuvateatteria ja 590 valkokangasta (mukaan lukien osittain omistetut elokuvateatterit) 80 isossa ja keskikokoisessa kaupungissa.

Finnkinolla on 18 elokuvateatteria kymmenessä kaupungissa. Lisäksi Finnkinolla on tytäryhtiöitä Latviassa, Liettuassa ja Virossa, joissa se toimii nimillä Forum Cinemas ja Forum Distribution.

Nordic Cinema Groupilla on neljä elokuvateatteribrändiä kuudella eri markkina-alueella: SF Bio Ruotsissa, SF Kino Norjassa, Finnkino Suomessa ja Forum Cinema Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Vuonna 2013 pääsylipputulot olivat 27,1 miljoonaa.

Tutustu muihin referensseihin