2014_05_13
Suomen referenssit

Perunakauppa Luonnosta Oy

Sähköinen taloushallinto siivittää perunakauppaa

Tyrnävällä toimiva Perunakauppa Luonnosta Oy otti joulukuussa 2013 käyttöönsä Accountorin sähköisen Accountor Online -palvelun. Nyt yrityksen henkilöstö voi keskittyä puhtaasti asiakkaiden palvelemiseen ja yrityksen talousseuranta onnistuu reaaliajassa.

Pohjolan Peruna -yritysryhmään kuuluvan Perunakauppa Luonnosta Oy:n toimitusjohtaja Aki Aunolan mukaan yhteistyö Accountorin kanssa on startannut lupaavasti. Accountor vastaa kaikista taloushallintoon liittyvistä rutiineista palkkahallintoa myöten, joten Luonnostan henkilökunta voi keskittyä perunoiden myyntiin. Ja niitähän meneekin sitten reippaasti. 

Vuosittain yritys myy noin 30 000 tonnia perunaa tukku- ja teollisuusasiakkaille. Liikevaihtoa kertyi viime vuonna kuusi miljoonaa euroa. Aunolan mukaan puolet yrityksen myymistä perunoista jää Suomeen. Toinen puolikas lähtee rekkakuljetuksella Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle sekä Keski-Eurooppaan. "Yhteistyö on toiminut sujuvasti. Accountorin toimisto on 30 kilometrin päässä, mutta etäisyys ei haittaa, koska taloushallinto hoidetaan täysin sähköisesti", Aunola sanoo.

Paperipinot historiaan

Luonnostalla on käytössään verkossa toimiva Accountor Online -palvelu, jota käyttävät niin kirjanpitäjä kuin yrityksen oma väkikin. Sähköisen taloushallinnon ansiosta toimitusjohtajan työpöytä ei täyty paperipinoista. Aunola näkee hyväksyttävät laskut ja tarvitsemansa raportit helposti, nopeasti ja reaaliaikaisesti ProCountorin nettikäyttöliittymästä.

"Laskujen hyväksyminen sekä osto- ja myyntireskontran tekeminen on erittäin jouhevaa. Suurin etu tässä on juuri se, että aikaa säästyy ja asiat tulee tehtyä oikeassa järjestyksessä. Päivittäiset laskujen tarkastamiset onnistuvat helposti, sillä näen heti ohjelmaan kirjautumisen jälkeen kaikki tarkastukseen tulleet laskut", Aunola kiittelee.

Aunolan mielestä siirtyminen uuteen järjestelmään on onnistunut yllättävän kivuttomasti. Ohjelmiston perustoiminnot on hänen mielestään ollut helppo oppia. 

Luonnostalla oli aikaisemminkin käytössään toisen yrityksen toimittama taloushallintopalvelu. Aunolan mielestä ProCountorissa on edelliseen järjestelmään verrattuna vähintäänkin yksi selkeä etu: "Reaaliaikainen tulosseuranta on positiivinen juttu. Kun laskut on hyväksytty kirjanpitoon, ne näkyvät heti tulosseurannassa. Näin talouden analysointimme helpottuu. Tällaista ei aikaisemmassa taloushallintaohjelmistossamme ollut", Aunola sanoo.

Haluatko kuulla lisää Accountor Onlinesta? Tutustu muihin referensseihin