2014_12_18
Uutiset

Et tarvitse uutta verokorttia pelkästään tammikuulle

Verokortteja vuodelle 2015 ei voi vielä laskea verkossa, verotoimistossa tai puhelimessa. Verkossa osoitteessa vero.fi/verokortti muutoksia verokorttiin voi tehdä 18.12. alkaen ja verottajan toimistossa sekä puhelimitse 11.12. alkaen.

Verohallinto lähettää ensi vuoden verokortin kaikille yli 15-vuotiaille tammikuun puoleenväliin mennessä. Uudet verokortit astuvat voimaan helmikuun alusta, eli vuoden 2014 verokorttisi on voimassa vielä tammikuussa 2015. Verokortin tuloraja nollautuu vuoden vaihteessa, ja tulojen laskenta alkaa silloin uudelleen alusta. Verokortti käy sellaisenaan eikä siihen tarvitse tehdä muutoksia. Tarkista kuitenkin veroprosentin perusteena olevat tulot ja vähennykset.

Perusverokortissa, joka postitetaan sinulle tammikuun 14. päivään mennessä, koko vuoden tulo on yhtä suuri vaihtoehdoissa A ja B. Tuloraja ei siis ole korkeampi tai matalampi sen mukaan, valitsetko palkkakausikohtaisen tulorajan (vaihtoehto A) tai yhden tulorajan (vaihtoehto B). Yhden tulorajan verokortissa (vaihtoehdossa B) koko vuoden tulorajasta on jo vähennetty arvioitu tammikuun palkka.