2014_12_18
Uutiset

Luontoisetujen arvot vuonna 2015

Asuntoedun verotusarvon laskenta tulee muuttumaan ja kiristymään. Muutos on olennainen, ja lisätietoja asuntoedun uudesta laskennasta löydät verottajan sivuilta.
 
Ravintoedun arvoon tuli odotetun mukainen 10 sentin korotus ateriaa kohden. Uutena asiana luontoisetupäätökseen on otettu erilliset määräykset ravintoedun arvostamisesta käytettäessä maksuvälineenä maksukorttia tai muuta vastaavaa kohdennettua maksuvälinettä (Verohallinnon päätös vuodelta 2015 toimitettavassa verotuksessa noudatettavista luontoisetujen laskentaperusteista 14 §).
 
Autoedun raha-arvoihin ei tullut muutoksia. Toki auton ikäluokkien käyttöönottovuosia korjattiin yhdellä vuodella isommiksi, kuten joka vuosi on tehty. Autoedun verotusarvoa laskettaessa uushankintahintana on käytetty tähän asti maahantuojan ilmoittamaa auton käyttöönottokuukauden alussa voimassa ollutta yleistä suositushintaa. Ensi vuonna uusia autoja ostettaessa uushankintahintana käytetään lähtökohtaisesti auton ostopäivänä voimassa ollutta automallin yleistä suositushintaa. Tämä muutos ei koske ennen vuotta 2015 käyttöönotettuja autoja.
 
Lämmitetty autotallietu on pääkaupunkiseudulla 76 €/kk ja muualla Suomessa 50 €/kk. Kylmä autotallietu on pääkaupunkiseudulla 50 €/kk ja muualla Suomessa 39 €/kk. Puhelinetu säilyi entisellään. Puhelinedun raha-arvo on ensi vuonnakin 20 euroa kuukaudessa.

Palkanlaskija huolehtii luontoisetujen verotusarvojen päivittämisestä verottajan ohjeistuksen mukaisesti. Luontoisetujen laskentaperusteet löytyvät Verohallinnon verkkosivuilta.

Verottaja on julkaissut osoitteessa www.vero.fi vuoden 2015 verovapaat matkakustannusten korvaukset. Verovapaan kotimaan kokopäivärahan määrä on 40 euroa, osapäivärahan 18 euroa ja ateriakorvauksen 10 euroa. Verovapaa kilometrikorvaus on 44 senttiä kilometriltä.