2014_05_13
Talousuutiset

Rakentamiseen liittyvä tiedonanto

Urakka- ja työntekijätietojen tiedonantovelvollisuus

Rakennustöiden tilaajien tulee ilmoittaa verottajalle tiedot tilatuista urakoista, joiden sopimuskohtaiset hinnat ylittävät 15 000 euroa. Tiedonantovelvollisuus koskee urakoita, joita suorittavat arvonlisäverolain tarkoittamat, rakentamispalvelua sekä rakennustelineiden pystytys- ja purkutyötä tekevät yritykset. Myös työvoiman vuokraus edellä mainittuihin töihin katsotaan tiedonantovelvollisuuden piiriin. Verottajalle pitää ilmoittaa myös työntekijätiedot. Työntekijätietoja ei tarvitse antaa, jos työmaakohtaisesti hankkeen kokonaisarvo ilman arvonlisäveroa on enintään 15 000 euroa.

Tiedot annetaan kuukausittain työmaakohtaisesti ja viimeistään kohdekautta seuraavan toisen kuukauden 5. päivä. Urakka- ja työntekijätiedot annetaan siis ensimmäisen kerran 5.9.2014.

Yksityishenkilön ilmoittamisvelvollisuus

Myös yksityishenkilön (kotitalouksien) tulee antaa rakentamistiedot, jos rakentaminen edellyttää rakennuslupaa. Tiedot on annettava ennen rakennuksen käyttöönottoa edeltävää loppukatselmusta. Jos yllä mainitut tiedot jättää ilmoittamatta voi laiminlyöntimaksu olla suurimmillaan 15 000 euroa.

Accountor tukee rakennusalan yrityksiä muutoksen toteutuksessa tarjoamalla kattavan palvelun raportointivelvollisuuden täyttämiseksi. Tarvitsetko apua kyseisten veromuutosten kanssa? Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä sinuun!

 

Lue lisää ajankohtaisia uutisia täältä.