2014_06_16
Uutiset

Rakentamisen uudet tiedonantomenettelyt ja Accountor Urakka -palvelu

Heinäkuun alussa astuu voimaan ilman siirtymäaikaa verotusmenettelylain muutos, joka määrittelee uusia tiedonantovelvollisuuksia arvonlisäverolaissa tarkoitettuja rakentamispalveluja tilaaville tahoille. Rakentaminen voi olla uudisrakentamista, perusparannusta, korjausrakentamista sekä muutos-, laajennus- tai kunnossapitotyötä. Uudet velvoitteet koskevat asunto-osakeyhtiöitä, kuntia, yhdistyksiä, valtiota sekä kaikkia yrityksiä jotka tilaavat rakentamispalveluja toimialasta riippumatta.

Rakennustyömaan päätoteuttajan pitää kuukausittain raportoida työmaan työntekijä- ja työnantajatiedot Verohallinnolle (henkilöraportointi). Lisäksi jokaisella rakennustyömaalla toimivalla työn tilaajalla on velvollisuus raportoida työmaa- ja urakkakohtaisesti rakennustyötä koskeneet ostolaskutiedot ja toimittajien kanssa sovitut urakkasummat (urakkaraportointi). Alihankintaketjussa jokainen tilaaja on omalta osaltaan tiedonantovelvollinen tilaamistaan rakentamispalveluista. Tiedot on annettava Verohallinnolle kuukausittain niin kauan kuin työtä tehdään. Urakka- ja henkilötiedot annetaan ensimmäisen kerran (heinäkuun osalta) Verohallinnolle 5.9.2014 mennessä. Ainoastaan sähköinen raportointi sallitaan.

Accountor Urakka -palvelu

Accountor Urakka -palvelu tarjoaa helpon ja toimivan ratkaisun rakennusalan uudistuneeseen raportointivelvollisuuteen Verohallinnolle. Palvelu kattaa sekä urakkaraportoinnin että henkilöraportoinnin mahdollistaen joustavan työnjaon helpossa ja yksinkertaisessa ympäristössä.

Tarjoamme palvelusta kaksi erilaista vaihtoehtoa. Ensimmäisessä vaihtoehdossa työnjako on järjestetty siten, että asiakas tallentaa itse tiedot Accountor Urakka -palveluun, josta Accountor raportoi ne verottajalle. Toinen vaihtoehto on avaimet käteen -palvelu, jossa Accountor hoitaa tallentamisen ja lähetyksen verottajalle. Asiakas toimittaa Accountorille raportointia varten tarvittavat materiaalit sovitulla tavalla. Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä yrityksellesi parhaiten sopiva vaihtoehto palvelustamme.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

 

Lue lisää ajankohtaisia uutisia täältä.