2015_01_28
Uutiset

Accountorlaisesta Vuoden kirjanpitäjä -finalisti

Vuoden kirjanpitäjä 2015 -kilpailun finalisti, kirjanpitäjä Satu Partanen haluaa palvella asiakkaitaan ensiluokkaisesti. Satu seuraa aktiivisesti verotuksessa ja lainsäädännössä tapahtuvia muutoksia voidakseen informoida asiakkaita hyvissä ajoin. Mielellään reilusti etuajassa.

Satu on työskennellyt Accountorin palveluksessa liki kymmenen vuotta – vuodesta 2005 alkaen. Tuossa ajassa hän on tehnyt moniin asiakkaisiinsa lähtemättömän vaikutuksen. Asiakkaiden suositusten perusteella Satu valittiin Vuoden kirjanpitäjä 2015 -kilpailun finalistikuusikkoon. Kilpailuun ilmoitettiin kaikkiaan yli 230 kirjanpitäjää, joista 68 osallistui loppukilpailuun.

Satu oli lukenut Taloushallintoliiton järjestämästä kilpailusta Tilisanomista, mutta töiden tuoksinassa asia oli unohtunut. Satu yllättyikin perusteellisesti kuultuaan ensimmäisestä suosituksesta. Loppujen lopuksi useat yhteistyökumppanit ehdottivat häntä vuoden 2015 kirjanpitäjäksi. Suosittelijat olivat esittäneet valintaraadille toiveen pysyä anonyymeinä – näin Satu ei tiedäkään varmuudella, ketkä häntä ovat Vuoden kirjanpitäjäksi ehdottaneet.

– Ensimmäinen suositus tuli minulle täytenä yllätyksenä. Kilpailulautakunta lähetti arvostelun minulle ja sain päättää, haluanko osallistua kilpailuun. Halusin tietysti.

Kouluttautumista työn ohessa

Suosituksissa kiiteltiin järjestäen Satun proaktiivisuutta, aikatauluissa pysymistä ja palvelualtista asennetta. Satun mielestä ennakoivaa työotetta helpottaa verottajan ja Taloushallintoliiton päivitysten seuraaminen sosiaalisessa mediassa. Somessa lainsäädäntöön liittyvistä muutoksista kirjoitetaan pari päivää aikaisemmin kuin nettisivuilla. Satu uskoo, että tulevaisuudessa sosiaalisen median rooli ammatillisten asioiden jakamisessa tulee entisestään korostumaan.

– Haluan pitää kiinni lupauksistani esimerkiksi juuri aikataulujen osalta. Tässä on suureksi avuksi se, että työnantajallani ja tiimissämme on toimiva varahenkilöitys, joka toimii esimerkiksi silloin, kun hoidan sairasta lasta kotona tai olen lomalla. Näin työt eivät jää seisomaan, Satu sanoo.

Satun saamiin kiittäviin arvioihin vaikuttaa varmasti myös hänen laaja osaamistaustansa, joka on karttunut vuosi vuodelta työn ohessa. Lukion jälkeen Satu on suorittanut merkantin, merkonomin ja tradenomin tutkinnot ja opiskelee parhaillaan taloustieteitä yliopistolla. Lisäksi Satulla on suoritettuna taloushallinnon KLT-tutkinto sekä lukuisa joukko Accountorin järjestämiä koulutuksia.

– Tämä ala on sellainen, että omaa osaamista pitää päivittää koko ajan. Olen kiitollinen siitä, että työnantajani pitää henkilöstöstä hyvän huolen järjestäen vuosittain laadukasta koulutusta muun muassa lainsäädännön ja verotuksen muutoksista.

Hyvä tiimi on kullan arvoinen

Kilpailun valitsijaraati haastatteli suosittelijoiden lisäksi myös Satua itseään. Häneltä kysyttiin näkemyksiä omasta työstä, siihen liittyvistä haasteista ja tavoista ylläpitää omaa jaksamista. Sadulla riittää puuhaa myös vapaa-ajalla, mistä oma seitsemänvuotias lapsi pitää huolen. Parina viikonloppuna kuussa Partasen perheen lapsimäärä lisääntyy useammalla päällä. Partaset nimittäin toimivat tukiperheenä. Vaikka vilskettä kotona riittääkin, Satu ennättää myös pitää huolta omasta kunnostaan.

– Käyn kolme–neljä kertaa viikossa kuntosalilla tai uimassa. Siinä niska ja hartiaseutu saavat liikettä ja keho avautuu istumatyön rasituksista. Kesäisin teemme koko perheen voimin kävely- ja pyöräretkiä.

Hyvä suoritus Vuoden kirjanpitäjä -kisassa on tuonut Sadulle luonnollisesti suuren motivaatiolatauksen oman työn tekemiseen. Hän ei kuitenkaan suostu paistattelemaan yksinään suosion valokeilassa. Accountorissa tehdään töitä tiimeissä, joten Satu laskeekin hyvän sijoituksensa koko tiimin ansioksi. Ilman erinomaisesti toimivaa esimies-alaissuhdetta ja osaavaa esimiestä, muita kirjanpitäjä-kollegoita, reskontranhoitajia ja palkanlaskijoita Satu ei uskoisi pystyvänsä palvelemaan asiakkaita yhtä tasokkaasti.

– Satun mielestä, kaikilla taloushallinnon osa-alueilla kukaan ei voi olla yksin maailman paras. Haastavissa tilanteissa on ihanaa, kun voin aina ottaa yhteyttä Accountorin kollegoihini ja voimme pohtia kysymystä yhdessä. Suuresta talosta löytyy aina osaaja auttamaan asiassa kuin asiassa, Satu kiittelee.

Satun lisäksi kilpailuun ilmoitettiin neljä muuta accountorlaista.
 

Vuoden kirjanpitäjä -kilpailun tulokset Lisää ajankohtaisia uutisia