2015_03_31
Uutiset

Taloushallinnon koulutus siirtyy nettiin

Taloushallinnon sähköistyminen on kuulunut Accountorin arkeen jo vuosia. Nyt olemme siirtäneet myös henkilöstökoulutuksemme verkkoon. Kaikki Accountorin taloushallinnon ammattilaiset päivittävät osaamistaan Opinahjon tarjoamien verkkokoulutusten avulla.

Helmikuussa lähtien kaikki Accountorin taloushallinnon asiantuntijat ovat päässeet kehittämään omaa osaamistaan Opinahjo Oy:n järjestämissä verkkokoulutuksissa. Verkon avulla accountorilaiset pääsevät nopeasti uusimman tiedon äärelle riippumatta työpaikkansa sijainnista. Näin asiakkaamme voivat luottaa siihen, että asiantuntijoidemme osaaminen on aina ajan tasalla.

– Verkkokoulutuksen yhtenä etuna on nopeus. Kun esimerkiksi lainsäädäntö muuttuu tai kirjanpitolautakunnan ohjeistukseen tulee muutoksia, pystymme rakentamaan nopeasti koulutuksen asian tiimoilta. Kun koulutusta koskevat tallenteet ja materiaalit ovat netissä, niihin pääsee tutustumaan ajasta ja paikasta riippumatta tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella, Opinahjon toimitusjohtaja Johannes Jokelin sanoo.
 

Tuorein tieto helposti saatavilla

Opinahjon verkkokoulutukset perustuvat talous- ja palkkahallinnon ammattilaisille suunnattuihin palvelupaketteihin. Opinahjon laajin palvelupaketti on käytössä noin 800 accountorilaisella. Palvelupaketin hankkimalla pääsee tutustumaan Opinahjon laajaan koulutustarjontaan, kuten webinaareihin, webinaareista koostettuihin videotallenteisiin, ajankohtaiskatsauksiin ja sähköisiin materiaaleihin.

– Järjestämme vuosittain 60 erilaista talous- ja palkkahallinnon koulutusta, joissa keskitytään alan keskeisimpiin kysymyksiin ja alalla tapahtuneisiin muutoksiin. Jokainen koulutus toteutetaan webinaarina eli nettiluentona. Luennoitsijaksi hankimme kunkin aihealueen parhaan erikoisasiantuntijan. Webinaarista tehdään laadukas videotallenne, joka on asiakkaidemme käytössä luentoa seuraavana päivänä. Asiakkaamme voivatkin valita haluavatko he osallistua live-luennolle, jossa voi esittää myös kysymyksiä, vai katsovatko he tallenteen muuna ajankohtana, Jokelin kertoo.

Jokelinin mukaan koulutuspaletti on suunniteltu niin, että se kattaa kaikki alalla tapahtuneet keskeiset muutokset. Näin kaikki oleellinen tieto on vaivattomasti saavutettavissa, eikä taloushallinnon ammattilaisen tarvitse itse käyttää aikaa tiedonkeruuseen. Tiettyyn kurssimateriaaliin tutustuttuaan verkossa voi tehdä aihetta käsittelevän kurssitestin, jonka läpäisemällä saa itselleen kurssitodistuksen.
 

Sähköinen perehdytysmateriaali käyttöön

Opinahjo on taloushallinnon asiantuntijoiden neljä vuotta sitten perustama start up -yritys. Viime vuonna yritys lähti kehittämään puhtaasti verkko-opetukseen pohjautuvaa koulutusmallia.

–Verkkokoulutustemme etuina on laadukas opetus, tasokkaat materiaalit ja alan uusimman tiedon välittämisen nopeus. Toisaalta koulutuksemme tarjoavat myös merkittäviä kustannushyötyjä. Muutaman koulutuspäivän hinnalla asiakas saa käyttöönsä kaikki koulutusmateriaalimme ja luentotallenteemme. Aikaa ja rahaa säästyy, kun koulutuksiin ei tarvitse enää matkustaa. Koulutuksistamme saa myös koulutusvähennyksen, Jokelin luettelee.

Yleisten palvelupakettien lisäksi Opinahjo tarjoaa yritysten tarpeisiin räätälöityjä verkko-oppimismateriaaleja. Accountorille Opinahjo on tuottanut sähköisen perehdyttämispaketin, joka otetaan huhtikuussa käyttöön Suomen lisäksi viidessä maassa. Perehdyttämismateriaali on lokalisoitu maakohtaisesti ja materiaalit on käännetty neljälle kielelle. Materiaalin avulla uudet työntekijät pääsevät tutustumaan esimerkiksi Accountorin historiaan, johtamismalliin, toimintatapoihin ja arvoihin.

– Meille Accountor on erittäin tärkeä asiakas. On hienoa, että näin suuri ja merkittävä yritys luottaa palveluihimme, Jokelin sanoo.
 

Lisää ajankohtaisia uutisia Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje