2016_08_11
Uutiset

Ennakkotilinpäätös parantaa ennustettavuutta

Ennakkotilinpäätös parantaa ennustettavuutta

Ennakkotilinpäätös kertoo koko tilikauden tulevan tilanteen

Ennakkotilinpäätöksestä on valtava apu yrityksen tulevaisuuden suunnittelussa, ja joskus se voi jopa auttaa korjaamaan tilinpäätöksen tappiollisesta voitolliseksi.  Erityisesti siitä hyötyvät yritykset, joiden toiminnassa on tapahtunut tai tapahtumassa olennaisia muutoksia, sekä yritykset, joiden oma pääoma on menetetty. Toistaiseksi ennakkotilinpäätöstä ei kuitenkaan osata hyödyntää yrityksissä laajalti.

Ennakkotilinpäätös helpottaa huomattavasti varsinaisen tilinpäätöksen tekoa sekä seuraavan vuoden suunnittelua ja budjetointia. Käytännössä siinä valmistellaan varsinaisen tilinpäätöksen asiat etukäteen mahdollisimman pitkälle ja kerätään samalla liitetiedoissa sekä tase-erittelyissä tarvittavia tietoja. Näin yritys saa tiedot käyttöönsä hyvissä ajoin ennen tilikauden päättymistä.

”Ennakkotilinpäätöksessä voi selvitä yrityksen talouden kannalta tärkeitä yksityiskohtia niin varhaisessa vaiheessa, että niihin ehditään vielä vaikuttaa tai puuttua tilikauden aikana. Lisäksi varsinaisen tilinpäätöksen teko nopeutuu, kun pääkirjanpito on valmiiksi ajan tasalla ja tilinpäätöksen vaatimat tiedot on jo pääosin kerätty”, kertoo Accountorin Senior Consultant Markku Salmenkangas.

Lue lisää: Näin hyödyt ennakkotilinpäätöksestä

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje