2016_04_24
Uutiset

Ennakoi omistajanvaihdos ajoissa

Omistajanvaihdokseen valmistautumiseen kannattaa varata vähintään 2–5 vuotta aikaa. Asiantuntijoidemme avulla saat yrityksesi hyvään myyntikuntoon ja varmistat kauppojen onnistumisen.

Suomalaiset yrittäjät ovat työteliästä porukkaa, jotka eivät juuri eläkepäiviä mieti. Suomen Yrittäjät ry:n viime vuonna tekemän tutkimuksen mukaan yhdistyksen jäsenistössä on reilut 78 000 yli 55 vuotta täyttänyttä yrittäjää. Noin 7000 yrittäjää tietää jo yritystoimintansa jatkajan tai ostajan. 71 000 yrittäjän tulisi siis löytää ratkaisu omistajanvaihdokseen seuraavan 10 vuoden aikana.

Omistajanvaihdoksia toteutuu tällä hetkellä noin 2000–3000 vuosittain. Niitä kuitenkin pitäisi toteutua vähintään 5000–6000 vuodessa. Accountorin Senior Consultant Markku Salmenkangas pitää tilanne hälyttävänä.

– Tätä menoa huomattava osa eläköityvien yrittäjien yrityksistä hiipuu. Tämä on harmillista, sillä ostajia kyllä olisi. Myyjät ja ostajat eivät kohtaa, koska yrittäjät pitävät myyntiaikeensa usein salassa ja myös yrityspörssit ja muuta kauppapaikat ovat hyvin sirpaloituneet, Salmenkangas sanoo.

Hänen mielestään yrittäjien tulisi ryhtyä miettimään omistajanvaihdosta ja omaa irtautumistaan yrityksestä viimeistään silloin, kun mittariin tulee 55 ikävuotta.

– Joillekin eläkkeelle jääminen on kipeä asia. Toiset taas eivät mieti sitä ollenkaan. Usein omistajanvaihdospohdintoihin herätään juuri eläkkeelle jäämisen kynnyksellä. Yritystä pitäisi kuitenkin lähteä laittamaan myyntikuntoon vähintään 2–5 vuotta ennen tavoiteltua eläkeikää.

Asiantuntija avuksi yrityskauppoihin

Heti alkuvaiheessa on hyvä ottaa avuksi yritysjärjestelyihin erikoistunut asiantuntija, joka osaa viedä prosessia oikein askelin eteenpäin. Salmenkangas on usein törmännyt tilanteisiin, joissa asiantuntijan apuun turvaudutaan liian myöhään. Tällöin on saatettu tehdä paljon turhaa työtä ja pahimmillaan virheitä, jotka johtavat yrityksen myyntineuvottelujen kariutumiseen.

Myyntikuntoon laittamisella Salmenkangas tarkoittaa sitä, että yrityksen liiketoimintasuunnitelma päivitetään kuntoon ja yritystoiminnalle luodaan selkeä kehysbudjetti seuraaville vuosille. Siinä tulisi huomioida myös tulevat investoinnit. Näin ostajan ja yrityskaupan rahoittajan on helpompi arvioida liiketoiminnan tuottomahdollisuuksia. Budjetin laatiminen on ehdoton edellytys yrityksen arvon määrittämisessä.

– Yrittäjällä on yleensä epärealistiset odotukset yrityksensä arvosta. Historia ja tunnearvot painavat vaakakupissa. Ostaja katsoo kuitenkin tulevaisuutta. Yrityksen arvonmäärityksessä lasketaan substanssiarvo eli yrityksen omistukset, kuten koneet ja kiinteistöt, sekä tulosbudjetin avulla tuottoarvo. Ostajan kannalta on oleellista tietää, kuinka paljon liikevoittoa syntyy esimerkiksi seuraavien 3–5 vuoden aikana.

Yrityksestä tehtävä helposti ostettava

Salmenkangas suosittelee omistajanvaihdosta harkitsevia yrityksiä suunnittelemaan myyntiä edistävät toimenpiteet hyvissä ajoin ja jaksottamaan tarvittavat toimenpiteet usealle vuodelle. Näin tunnuslukuja saadaan rauhassa hilattua haluttuun suuntaan ja tulevan yrityskaupan verovaikutuksetkin pystytään optimoimaan.

Jossain tapauksissa yritys saattaa olla paikallaan pilkkoa useaksi pienemmäksi yritykseksi tai rakentaa pienemmistä yrityksistä suurempi yhtiö. Näin myytävästä yrityksestä voidaan tehdä ostajalle mielenkiintoisempi tai helpommin ostettava kokonaisuus.

Accountor tarjoaa laajan palvelukokonaisuuden yritysten omistajanvaihdosten suunnitteluun ja toteutukseen. Autamme yrityksen arvon määrittämisessä, suunnittelemme omistajanvaihdoksen etenemisen, muutamme tarvittaessa yrityksen rakennetta, selvitämme myynnin veroseuraamukset, laadimme tarvittavat sopimukset ja kauppakirjat sekä konsultoimme kaikissa omistajanvaihdokseen liittyvissä juridisissa kysymyksissä.

Oikeastaan vain yrityksen välitystoiminta ei kuulu palvelutarjontaamme. Siinäkin olemme kuitenkin pystyneet auttamaan monia asiakasyrityksiämme.

–Tiedämme hyvin asiakasyritystemme tilanteet sekä luopumis- että kasvutavoitteet. Näiden tietojen avulla olemme pystyneet tutustuttamaan yrityksen ostajia ja myyjiä toisiinsa, Salmenkangas sanoo.

Lähde: Senior Consultant Markku Salmenkangas, Accountor

Jäikö joku artikkelissa askarruttamaan mieltäsi? Haluatko tarjouksen omalle yrityksellesi? Lähetä sähköpostia asiantuntija@accountor.fi –osoitteeseen, niin jatketaan keskustelua aiheesta.

Lue lisää ajankohtaisia uutisia Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje