2016_10_17
Uutiset

Kilpailukykysopimuksen vaikutus palkanlaskentaan

Tiedote Accountorin palkanlaskenta-asiakkaille

Kilpailukykysopimuksen (KIKY) tavoitteena on suomalaisten yritysten kilpailukyvyn parantaminen ja uusien työpaikkojen luominen. Sopimuksen myötä työntekijöiden työaika kokoaikatyössä pitenee keskimäärin 24 tunnilla vuodessa ansiotason muuttumatta. Työajan pidentämismalli on erilainen eri työehtosopimusten osalta ja useilla aloilla työajan pidentämistapa sovitaan paikallisella tasolla.  

Työajan muutoksen ja muiden mahdollisten KIKY-sopimukseen sisältyvien muutosten toteuttamiseksi palkanlaskennan asiakkaidemme on hyvä olla yhteydessä esijärjestelmän toimittajaan. Mikäli esijärjestelmän muutokset eivät riitä, vaan kilpailukykysopimusta halutaan seurata palkanlaskennassa tai sopimuksessa on sovittu jotain mikä vaikuttaa palkanlaskentaan, pyydämme asiakkaitamme ottamaan yhteyttä omaan Accountorin yhteyshenkilöön. 

Accountor ei tee palkanlaskentajärjestelmään tai palkanlaskentamenettelyyn automaattisesti työajanpidennykseen liittyviä muutoksia ilman asiakkaan tilausta. Mahdolliset sopimuksiin liittyvät muutokset toteutetaan työmääräarvioiden jälkeen tulleiden tilausten perusteella niiden saapumisjärjestyksessä. Pyydämme huomioimaan sopimusten määrän ja nopean toteutusaikataulun tilausta tehdessänne.

Ota yhteyttä Lue lisää ajankohtaisia uutisia Tilaa uutiskirje