2016_11_17
Uutiset

Lahja voidaan katsoa ansiotuloksi

Työntekijää voi muistaa lahjalla. Jos verovapaudelle asetetut edellytykset eivät täyty, joutuu lahjan saaja kuitenkin maksamaan lahjasta ansiotuloveroa.

Accountorin yrityslakimies Anton Meriluoto muistuttaa, että verottaja pitää työnantajan työntekijälleen antamia lahjoja ja palkkioita lähtökohtaisesti ansiotulona. Työntekijä joutuu siis maksamaan saamastaan lahjasta tai palkkiosta ansiotuloveroa sen arvon mukaisesti.

Tuloverolain 69 §:ään on kuitenkin kirjattu poikkeussäännös, jonka mukaan tiettyjä työnantajan muistamisia ei katsota työntekijän ansiotuloksi.

– Verottaja ei laske työntekijän ansiotuloksi merkkipäivälahjaa tai muuta vähäistä lahjaa, jonka kaikki työntekijät saavat, Meriluoto sanoo.

Merkkipäivälahja voi olla suurempikin

Merkkipäivälahja voidaan antaa työntekijän hääpäivän, 50-, 60- tai 70-vuotispäivän, pitkäaikaisen työsuhteen tai eläkkeelle siirtymisen kunniaksi. Tällainen lahja voi vastata arvoltaan työntekijän yhden–kahden viikon bruttopalkkaa.

– Lähtökohtana on, että merkkipäivälahjakäytäntö koskee koko henkilöstöä. Lahjan ei kuitenkaan tarvitse olla sama kaikille työntekijöille.

Herkkukoria ei veroteta

Muulla vähäisellä lahjalla tarkoitetaan puolestaan koko henkilöstölle jaettavaa lahjaa. Se voi olla esimerkiksi jouluna annettava herkkukori tai muu pienehkö tavaralahja. Tällaisen lahjan arvonlisäverollinen hinta voi olla enintään 100 euroa.

– Merkkipäivälahja tai muu vähäinen lahja ei voi olla rahaa tai rahaan verrattavissa oleva suoritus. Jos työntekijälle halutaan antaa lahjakortti, sillä saatava esine pitää olla yksilöity. Muuten verottaja katsoo lahjan ansiotuloksi, Meriluoto toteaa.

Yritys voi lähtökohtaisesti vähentää henkilökuntalahjojen kulut omassa tuloverotuksessaan. Lahjojen arvonlisäveroa ei ole kuitenkaan yleensä mahdollista vähentää.

Lähde: Yrityslakimies Anton Meriluoto

Jäikö joku artikkelissa askarruttamaan mieltäsi? Lähetä sähköpostia asiantuntija@accountor.fi -osoitteeseen, niin jatketaan keskustelua aiheesta.

Ota yhteyttä Lisää ajankohtaisia uutisia Tilaa uutiskirje