2016_06_18
Uutiset

Näin hoidat kätevästi työmaan kuukausi-ilmoitukset

Yritysten ja organisaatioiden on ilmoitettava rakennustyömaata koskevat täydelliset urakka- ja työntekijätiedot kuukausittain verottajalle. Helpoiten ilmoittaminen onnistuu Accountor Urakka -palvelulla.

Rakentamistyön tilaajan on ilmoitettava rakentamiseen liittyvät urakat ja urakoitsijat Verohallinnolle kuukausittain. Työmaan päätoteuttaja puolestaan ilmoittaa verottajalle rakennustyömaalla työskentelevät henkilöt. Ilmoitusvelvollisuus koskee uudisrakentamista, korjausrakentamista sekä muutos-, laajennus- ja kunnossapitotöitä.

Accountorin kehityspäällikkö Vesa Mannisen mukaan lakisääteiset ilmoitukset on kätevintä tehdä helppokäyttöisellä Accountor Urakka -palvelulla. Tietojen tallentaminen palveluun tapahtuu netissä, joten ilmoitukset voi tehdä ajasta tai paikasta riippumatta, kunhan käytössä on toimiva verkkoyhteys.

Accountor Urakkaa hyödyntävät pääasiallisesti rakennusalan yritykset, joilla palvelu on yleensä jatkuvassa käytössä. Palvelu sopii kuitenkin myös muille yrityksille ja organisaatioille, jotka toteuttavat rakennushankkeen ja toimivat itse hankkeessa päätoteuttajana.

–Accountor Urakka voidaan ottaa myös tilapäiseen käyttöön, yksittäisen rakennusprojektin ajaksi, sillä palvelumaksu on projektikohtainen. Esimerkiksi asiakastaloyhtiön rakennushanketta hallinnoiva isännöintiyritys voi hoitaa lakisääteiset ilmoitukset palvelun avulla, Manninen sanoo.

Rakennusurakoihin liittyvä ilmoitusvelvollisuus koskee myös luonnollisia henkilöitä, jos rakentaminen edellyttää rakennuslupaa. Luonnollisten henkilöt tekevät ilmoituksen vasta rakentamisen päätyttyä, ennen projektin loppukatselmusta.

Ota yhteyttä Lue lisää ajankohtaisia uutisia Tilaa uutiskirje