2017_05_22
Uutiset

Näin Accountor valmistautuu uuteen EU:n tietosuoja-asetukseen

EU:n uusi tietosuoja-asetus eli GDPR (General Data Protection Regulation) yhtenäistää ja vahvistaa henkilötietojen suojaa EU-alueella. Asetus tulee sellaisenaan sovellettavaksi, kun henkilötietoja käsitellään EU-alueella tai kun käsitellään EU-kansalaisten henkilötietoja EU-alueen ulkopuolella. Näin ollen se koskee myös jokaista suomalaista yritystä.

Asetus tulee voimaan toukokuussa 2018 ja siihen mennessä yritysten tulee varmistaa, että niiden henkilötietojen käsittelyyn liittyvät prosessit ovat asetuksen mukaisia. Asetuksen tarkoituksena on parantaa henkilötietojen suojaa ja antaa yksityisille henkilöille paremmat mahdollisuudet hallinnoida omia henkilötietojaan. Asetuksen tavoitteena on myös se, että yritykset huolehtisivat ennakoiden ja entistä aktiivisemmin henkilötietojen suojasta.

Accountorissa olemme jo hyvissä ajoin aloittaneet projektin tietosuoja-asetukseen liittyen. Kartoitamme ja analysoimme kaikki prosessimme, käytäntömme ja sopimuksemme jotta varmistumme siitä, että toimimme myös jatkossa henkilötietolain ja uuden EU-asetuksen edellytysten mukaisesti. Tämä projektimme on hyvässä vauhdissa ja tulemme tiedottamaan asiakkaitamme sen etenemisestä säännöllisesti.

Jos sinulla on tarkempaa kysyttävää tietosuoja-asioista Accountorissa tai haluat tietää tarkemmin valmistautumisestamme EU:n tietosuoja-asetukseen, voit kääntyä oman yhteyshenkilösi puoleen Accountorissa.

Onko yrityksesi valmis tietosuoja-asetuksen voimaantuloon? Lähetä sähköpostia asiantuntija@accountor.fi -osoitteeseen, niin jatketaan keskustelua aiheesta.

Ota yhteyttä Lisää ajankohtaisia uutisia Tilaa uutiskirje