2017_02_22
Uutiset

Nyt on aika palkata kesätyöntekijät – Viisi vinkkiä vaivattomaan rekrytointiin

Kevään lähestyessä monille yrityksille tulee kiire löytää sopivat kesätyöntekijät. Parhaiden työntekijöiden seulominen jopa satojen hakijoiden joukosta voi kuitenkin tuoda tuskanhien pintaan. Accountorin kehitysjohtaja Outi Vuorio neuvoo, miten selvität rekrytoinnin solmukohdat.

Uusien osaajien löytäminen vie aina aikaa. Palkkausprosessin tehostaminen maksaa kuitenkin itsensä nopeasti takaisin – mitä tarkemmin rekrytointiviestintä osuu tavoiteltuun kohdeyleisöön, sitä parempia tuloksia on odotettavissa. Talous-, palkka- ja henkilöstöhallinnon palveluihin erikoistuneen Accountorin kehitysjohtaja Outi Vuorio kertoo, kuinka selvität tiesi hakemusviidakon läpi kunnialla.

 1. Panosta toimivaan työpaikkailmoitukseen.
  Hyvä työpaikkailmoitus on onnistuneen rekrytoinnin kulmakivi. Viimeistellyllä ilmoituksella voit välttää tehtävään täysin soveltumattomien hakemusten vyöryn. Selkeä otsikointi auttaa ymmärtämään, mistä työtehtävässä on kyse. Tehtävän tiivis esittely taas herättää hakijan kiinnostuksen ja tarjoaa lisätietoa. Sopivan hakijan löytämistä sujuvoittavat konkreettiset pätevyysvaatimukset sekä ohjeet siitä, miten paikkaa haetaan.
 2. Tavoita oikeat ihmiset.
  Kesätyöntekijöitä palkatessa hakijoilla ei useinkaan ole alalta aikaisempaa työkokemusta tai verkostoja. Siksi kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota siihen, missä työpaikkailmoituksen jakaa. Ilmoituksen julkaiseminen yrityksen omilla verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa on toki aina hyvä ajatus. Kannattaa kuitenkin harkita ilmoituksen jakamista myös erilaisilla työnvälityssivustoilla, jotta sen löytävät nekin hakijat, joille ala ei entuudestaan ole tuttu.
 3. Hallitse hakemustulva ja esikäsittele hakemukset saman tien.
  Kymmenien tai jopa satojen työhakemusten perkaaminen haukkaa usein leijonanosan rekrytointiprosessista. Perustietojen kerääminen sähköisellä lomakkeella helpottaa hakemusten käsittelyä: homma sujuu vaivattomammin, kun hakijoiden tiedot ovat yhtenäisessä muodossa ja tallennettuina yhteen selainpohjaiseen ympäristöön. Rekryprosessia helpottaa myös hakemusten käsitteleminen heti niiden saavuttua. Kun hakemukset ovat hyvässä järjestyksessä ja niistä huolehditaan saman tien, ei käsiteltävien hakemusten nippu ehdi levitä käsiin.
 4. Arvioi ja seulo hakemuksia sitä mukaan, kun niitä saapuu.
  Hakemuksiin tutustuttaessa hakijoita kannattaa seuloa sen mukaan, kuka voisi sopia työtehtävään ja kuka taas olisi parempi tiputtaa tällä kertaa rekrytointiprosessista pois. Kun hakemuksia arvottaa ja järjestelee jatkuvasti, pätevät hakemukset pysyvät varmasti matkassa mukana. Hakijoista kannattaa myös aktiivisesti vaihtaa ajatuksia kollegoiden kanssa.
 5. Pidä hakijat ajan tasalla.
  Työnhakijat arvostavat sitä, että heidät pidetään ajan tasalla rekrytoinnin etenemisestä. Tässä voivat auttaa esimerkiksi automaattiset viestit, joita rekrytointijärjestelmät lähettävät. Niitä käyttävälle jää enemmän aikaa perehtyä itse hakemuksiin. Kun palvelet hakijoita fiksusti etkä pidä heitä pimennossa, yrityksesi maine työnantajana kohenee ja hakemuksia ropisee sähköpostiin myös jatkossa.

Aloita kesätyöntekijöiden rekrytointi heti

Accountorin tarjoama apu rekrytointiin on Accountor Rekryratkaisu. Accountor Rekryratkaisu tarjoaa kaikki mitä tarvitset ammattimaiseen ja hallittuun rekrytointiin. Näet kaikki hakemukset ja niihin liittyvät kommentit reaaliaikaisesti yhdessä paikassa. Kaikki rekrytointipäätökseen osallistuvat voivat katsella, arvioida sekä dokumentoida kommenttejaan hakemuskannassa 24/7. Hakijoiden arviointi tehostuu ja seulonta helpottuu sekä nopeutuu.

Kiinnostuitko?

Lue lisää Accountor Rekryratkaisusta täältä.

Voit myös kysy lisää omalta yhteyshenkilöltäsi tai myynnistämme myynti@accountor.fi.

Ota yhteyttä Lisää ajankohtaisia uutisia Tilaa uutiskirje