2018_02_06
Uutiset

Ennakkoperintärekisterin tarkistuspäivät muuttuvat vuonna 2018

Ennakkoperintärekisteröinnin tarkistuspäivät 28.2. ja 31.8. muuttuvat. Verohallinto suosittelee, että rekisteröinti tarkistetaan maksun yhteydessä.

Ennakkoperintärekisteröinnin tarkistuspäivät 28.2. ja 31.8. poistuvat käytöstä keskiviikkona 28.2.2018. Verohallinto suositteleekin, että ennakkoperintärekisteröinti tarkistetaan jatkossa maksun yhteydessä. Työn teettäjän tai palvelun ostajan tulisi tällöin tarkistaa, kuuluuko maksun saaja ennakkoperintärekisteriin.

Maksajan tulee kuitenkin tarkistaa yleisinä tarkistuspäivänä 1.3, 1.6, 1.9 ja 1.12, että kaikki sopimuskumppanit löytyvät ennakkoperintärekisteristä. Rekisteröinnin voi jatkossakin tarkistaa tutuista kanavista YTJ.fi, ilmoitin.fi ja YTJ-palveluista. Uudet tarkistuspäivät astuvat voimaan 1.9.2018.

Ennakkoperintärekisterin tietojen tarkistuksen uudet käytännöt sekä yleiset tarkistuspäivät tuovat mukanaan hyötyjä. Niillä tuetaan rekisteritietojen ajantasaisuutta sekä oikeellisuutta. Tämän avulla puolestaan torjutaan harmaata taloutta ja kilpailun vääristymistä.

Ota yhteyttä Lisää ajankohtaisia uutisia Tilaa uutiskirje