2018_05_08
Uutiset

Niklas Sonkin Accountor-konsernin johtoon

Accountor-konsernin hallitus on nimittänyt 2.5.2018 alkaen DI Niklas Sonkinin (50) Accountor-konsernin toimitusjohtajaksi. Sonkin on toiminut konsernin COO:na ja varatoimitusjohtajana vuoden 2017 alusta lähtien.

Toimitusjohtajana tähän saakka toiminut yhtiön perustaja Asko Schrey jatkaa aktiivisena jäsenenä Accountor Group Oy:n hallituksessa.

–Haluamme osoittaa Asko Schreylle suuret kiitokset siitä suurenmoisesta työstä, jonka hän on vuosikymmenien kuluessa tehnyt kasvattaakseen Accountorista nykyisen kaltaisen, suuren, kansainvälisen ja monipuolisen yhtiön. Olemme ylpeitä siitä, että saamme jatkaa Askon elämäntyötä ja viedä Accountoria eteenpäin hänen viitoittamallaan tiellä, sanoo Accountorin hallituksen puheenjohtaja Jussi Wuoristo.

–Jatkamme Accountorin kehittämistä, kasvattamista ja kansainvälistämistä erinomaisen hyvistä lähtökohdista. Toivotamme Niklas Sonkinille ja koko hänen tiimilleen onnea ja menestystä uudessa tehtävässä, Wuoristo sanoo.

Asko Schrey on paitsi pitkäaikainen Helsingin Pörssin johtaja, myös hyvin tunnettu yritysjohtajana sekä taloushallintoalan uudistajana ja edelläkävijänä.

–Vietin 12 vuotta päätoimisesti arvopaperimarkkinoilla, ja sen jälkeen suunnitelmissani oli vastaava jakso talous- ja HR-palveluiden maailmassa. Aikaa kuitenkin vierähti lähes 20 vuotta, eikä se ole vieläkään lopussa – olenhan Accountorin hallituksen jäsen ja toiseksi suurin osakas. Minulle on myös luvattu, että ainakin toistaiseksi keinutuolini on konttorilla, Schrey kertoo.

–On ollut hienoa saada työskennellä Accountorin ihmisten kanssa näinä vuosina, joihin on mahtunut huikeata menestystä, mutta myös valtavia paineita.  Ne ovat kuitenkin kasvattaneet meidät accountorilaiset puhaltamaan yhteen hiileen. Tämän ansiosta voimme tarjota paremman asiakaskokemuksen kuin koskaan ennen. Kiitos kaikille asiakkaillemme, jotka uskaltavat vaatia meiltä jämäkkää palvelua ja antaa siitä avointa, nopeata ja säälimätöntäkin palautetta, hän jatkaa.

–Haluan kiittää myös viittä pääomasijoittajaa, joiden kanssa minulla on ollut mahdollisuus työskennellä Accountorin kehittämisen parissa:  IT-Venman, Capman, 3i, Sponsor ja nyt viimeisimpänä Vitruvian. Jokainen heistä on omana aikanaan ymmärtänyt lähettää hallituksiimme henkilöitä, jotka ovat osanneet auttaa ja vaatia oikeita asioita. Näillä henkilöillä (Ralf Saxen, Mikko Räisänen, Olli Liitola, Ere Kariola, Kaj Hägglund, Juhani Kalliovaara ja Jussi Wuoristo) on ollut ratkaiseva vaikutus kasvun tarinaamme. Haastamatta haaskataan mahdollisuuksia, Schrey kiittelee.

Vitruvianin kanssa alkoi kaksi vuotta sitten Accountorin liiketoimintarakenteen ja johtamisjärjestelmän kehittäminen, jossa oleellisen osan muodostavat neljä liiketoimintaklusteria, kansainvälisen menestyksen edellyttämät keskitetyt toiminnot ja operatiivisen johtajuuden siirtäminen yrittäjältä ammattilaiselle.

–Tätä prosessia läheltä seuranneena voin onnellisena ja luottavaisin mielin siirtää komennon Niklas Sonkinille, Schrey sanoo.

–Otan Accountor-konsernin toimitusjohtajan tehtävän nöyränä vastaan yhdessä koko Accountorin osaavan henkilöstön ja arvokkaan asiakaskuntamme kanssa. Asko Schreyn jalanjäljissä on ollut etuoikeus saada kulkea liki puolitoista vuotta, mutta nyt on aika luoda uusia jälkiä oman tiimin kanssa, Niklas Sonkin sanoo.

Lisätietoja:

Niklas Sonkin, toimitusjohtaja, Accountor Group, +358 444 103 570, niklas.sonkin@accountor.fi

Jussi Wuoristo, Hallituksen puheenjohtaja, Accountor Group, +44 777 085 1294, jussi.wuoristo@vitruvianpartners.com

Asko Schrey, Perustaja ja hallituksen jäsen, Accountor Group, +358 40 500 1655, asko.schrey@accountor.fi