2018_08_28
Uutiset

Suomi.fin muutos vaatii toimenpiteitä jokaiselta asiakkaaltamme

Aiemmin käytössä olleet KATSO-valtuudet poistuvat käytöstä, kun Verohallinto ottaa käyttöön Suomi.fi-valtuudet vero- ja palkka-asioinneissa.

Verohallinto ottaa marraskuun 2018 alussa käyttöön Suomi.fi-valtuudet veroasioinnissa. Kaikki yritysmuodot voivat asioida Katso-valtuuksilla Verohallinnon palveluissa vuoden 2019 loppuun asti. Liikkeen- ja ammatinharjoittajien osalta kirjanpitäjälle tulee kuitenkin myöntää uusi Katso-rooli Henkilön ja yrittäjän OmaVero tai avata uudet valtuudet Suomi.fi portaalin puolelle.

- Verottaja ei siirrä olemassa olevia valtuuksia Suomi.fi-palvelun puolelle, vaan jokaisen asiakkaamme tulee valtuuttaa Accountor vero- ja palkka-asioiden hoitoon. Kirjanpitäjän on saatava valtuus, jotta yrityksen veroasioiden hoitaminen sujuu keskeytyksettä. Palkka-asioiden hoitoa varten, asiakkaan on valtuutettava Suomi.fi valtuuksien puolelle viimeistään tämän vuoden loppuun mennessä, toteaa kehityspäällikkö Johanna Simonsen Accountorilta.

Miten valtuuttaminen tapahtuu?

Asiakkaan toimitusjohtajan tai nimenkirjoitusoikeudellisen henkilön tulee valtuuttaa Accountor hoitamaan vero- ja palkka-asioita Suomi.fi palvelun kautta. Verottaja on laatinut valtuuksien antamisesta käytännönläheiset kuvalliset ohjeet.

Valtuutuksia voi antaa joko siten, että asiakas itse valtuuttaa tilitoimiston hoitamaan vero-ja palkka-asioitaan. Vaihtoehtoisesti tilitoimisto voi lähettää asiakkaalle maksulliset valtuutuspyynnöt, jonka asiakkaan nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö käy hyväksymässä Suomi.fi portaalissa.

- Ilmoitamme erikseen, kun valtuuspyyntö on palvelussa hyväksyttävissä, koska Suomi.fi-palvelun automaattisten viestien toiminto ei ole vielä käytössä.

Accountor seuraa tiivisti verottajan ohjeita ja Suomi.fi portaalin kehittymistä. Tiedotamme asiakkaitamme asiasta sitä mukaan kun Suomi.fi portaalin toiminnallisuudet ovat valmiina.

Linkit

Lisätietoja muutoksesta saat omalta Accountor-yhteyshenkilöltäsi.

Ota yhteyttä Lisää ajankohtaisia uutisia Tilaa uutiskirje