2018_03_19
Uutiset

Valmistaudu yrityskauppaan ja löydä ostaja yrityksellesi

Talouden orastava noususuhdanne näkyy myös yrityskauppojen vilkastumisena, kertoo Accountorin yrityslakimies Visa Koskiahde. Yrityskauppaa voi alkaa valmistelemaan, vaikka sopivaa ostajaa ei olisi vielä näköpiirissäkään. Accountorin asiantuntijat toimivat neuvonantajina kymmenissä yrityskaupoissa vuosittain.

Suomen yrittäjien viime vuonna tekemä haastattelu osoitti, että ostajayritykset hankkivat kaupoissa asiakkuuksia, työntekijöitä, maantieteellisesti uusia markkinoita ja lisää liikevaihtoa. Usein kaupassa ostetaan kilpailija pois markkinoilta ja vahvistetaan näin omaa markkina-asemaa. Joskus haetaan mahdollisuuksia liiketoiminnan monipuolistamiseksi vaikkapa uusilla tuotteilla tai pyritään jalostusasteen nostamiseen. Kannattaa itsekin miettiä, mitä edellä kerrottuja piirteitä sinun yrityksestäsi löytyy.

Yrityksen arvonmääritys on Koskiahteen mukaan omistajanvaihdoksen perusta riippumatta siitä, onko kyseessä tavallinen yrityskauppa vai liiketoiminnan siirtäminen seuraavan sukupolven käsiin. Accountor käyttää arvonmääritykseen omaa arvonmääritysmenetelmää ja määrittää arvonmääritysraportissaan selkeän euromääräisen hintahaarukan yrityksen osakekannalle. Yrityskauppaan tarvitaan lähes aina pankkirahoitusta ja huolellisesti tehty arvonmääritys auttaa myös rahoituksen suunnittelussa. Sen avulla voidaan arvioida myös ulkopuolisen rahoituksen tarvetta.

Merkittävin ero verrattuna tavalliseen yrityskauppaan ovat sukupolvenvaihdostilanteet, jossa yrityksen omistus vaihtuu perhepiirin tai lähisukulaisten kesken. Yleensä sellaiset kaupat toteutetaan pienemmillä kauppahinnoilla, lahjoituksilla tai näiden väliin sijoittuvilla tavoilla. Kaupan osapuolilla on mahdollisuus huomattaviin verohuojennuksiin. Accountorin asiantuntijat voivat selvittää etukäteen jatkajalle aiheutuvat veroseuraamukset ja toteuttaa sen jälkeen omistajanvaihdoksen ilman veroriskejä.

Yksi yrityskauppaa edeltävä toimenpide voi olla henkilöyhtiön muuttaminen osakeyhtiöksi yrityskaupan toteuttamisen helpottamiseksi. Muutosprosessi voidaan toteuttaa myös kesken tilikauden, ja siihen menee aikaa noin 2 kuukautta. Accountorin asiantuntijat hoitavat muutoksen avaimet käteen –periaatteella.

Kun yrittäjälle on muodostunut selkeä kuva yrityksen arvosta ja hintapyynnöstä, on aika laatia yrityksestä myyntiesite. Se on parisivuinen esittely yrityksestä, sen historiasta, kannattavuudesta, kasvumahdollisuuksista ja sen tarkoituksena on herättää potentiaalisten ostajien kiinnostus. 

Myyntiesite voidaan lähettää mahdollisille ostajille ja ammattimaisille yrityskauppavälittäjille, joilta voidaan myös pyytää tarjousta ostajan etsimiseksi yritykselle. Yritysvälityksen toimeksiannot ovat samantyyppisiä kuin kiinteistönvälityssopimukset. Yritysvälitys on kuitenkin villiä ja oma-aloitteista toimintaa, eikä yritysvälittäjiltä edellytetä mitään pätevyyttä. Siksi yritysvälityssopimus kannattaa luetuttaa ulkopuolisella lakimiehellä ennen allekirjoittamista.

Lähde: yrityslakimies Visa Koskiahde, Accountor


Jäikö joku artikkelissa askarruttamaan mieltäsi? Lähetä sähköpostia asiantuntija@accountor.fi –osoitteeseen, niin vastaamme sinulle.

Ota yhteyttä Lisää ajankohtaisia uutisia Tilaa uutiskirje